3D tegning av en vindmøllepark
Anstadblaheia-vindmollepark-1
Sortland Entreprenør
Sortland Entreprenør

Ånstadblåheia Vindmøllepark

Sortland Entreprenør har signert kontrakt for levering av fundamenter og grunnentreprisen i forbindelse med byggingen av Ånstadlåheia vindmøllepark. Arbeidet løses i samarbeid med Bulldozer Maskinlag.

Arbeidet består av:

  • 14 fundamenter for vindmøller med tårnhøyde 87 m og rotordiamenter på 126m. Hver fundament består av ca 50 tonn armering og ca 400 – 450 m3 betong.
  • Komplett servicebygg i to etasjer på ca 215 kvm
  • Komplett trafobygg på ca 205 kvm
  • Bygging av internveier – ca 12 km veibygging og oppstillingsplass for møllemontasje.
  • Internkabling i vindmølleparken og jordingsarbeider

Fremdrift:
Arbeidet med veiene ble påbegynt mandag 06.mars. Vi vil i starten av mai starte betongarbeidet for service og trafobygget, mens oppstart fundamenter er i starten av juni. Arbeidet vil pågå fram til oppstart av vindmøllemontasje sommer/høst 2018.

Dette er et stort og viktig prosjekt for Sortland Entreprenør i tiden framover. Vi takker Fortum og Nordkraft for tilliten og vi gleder oss til å starte med arbeidet på fjellet.

For mer info om prosjekt kan man følge med på Nordkraft sin prosjektside (link under). De vil jevnlig legge ut nyhetsbrev underveis i prosjektet. Vi skal også prøve å holde dere oppdatert og kanskje noen bilder fra byggeprosessen.

Nordkrafts prosjektside:

http://www.nordkraft.no/prosjekt/anstadblaheia-vindpark-article313-7.html

Les mer om prosjektet også her:

https://www.blv.no/jobb/helse/naringsliv/bygginga-av-anstadblaheia-vindpark-er-i-gang-espen-er-forste-mann-opp/s/5-9-188110

http://www.vol.no/nyheter/sortland/2017/02/27/Starter-opp-arbeidet-i-neste-uke-14318888.ece

Del denne nyheten

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email