Digitaliserer-byggebransjen1
Digitaliserer-byggebransjen1
Sortland Entreprenør
Sortland Entreprenør

Digitaliserer byggebransjen

En av Vesterålens største entreprenører har bygd skoler, vindmølleparker, eneboliger, kjøpesenter og kulturhus ved hjelp av digital 3d-modellering av prosjektene. De ønsker å være i front i digitaliseringen av byggebransjen, og trenger prosjektledere som omfavner fremtidens muligheter.

-Vi legger stor vekt på kompetanse og kunnskapsoverføring i arbeidsstokken. Har du idéer, tanker og tar initiativ, da får du gehør. Sortland Entreprenør har kultur for å lete etter gode løsninger – spesielt digitalt, og oppfordrer folk til å tenke utenfor boksen, forteller Andreas Einejord. Han er tidlig i 30-årene og allerede daglig leder i selskapet som leverer byggetjenester i hele landet.

Digitalisering av byggebransjen
-Vi er allerede godt i gang i digitaliseringsprosessen, og ligger foran andre i bransjen med tanke på bruk av digitale verktøy i hverdagen. Andreas mener at dette er bare starten, og at Sortland Entreprenør har forutsetninger for å gi enda mer gass inn i den digitale framtida. Å kunne vise en kunde et ferdig bygg i en 3D-modell, gjør noe med prosessen;

Vil du egentlig ha vasken stående på andre siden av rommet?
Kommer det røret litt i veien for det du hadde tenkt å bruke veggen til?
Får du egentlig den romfølelsen du så for deg?
Disse svarene kan vi få nå på forhånd, forklarer han. – Bygget reises digitalt, med vegger, dører og vinduer. Med ventilasjon, rør og elektrisk anlegg. Det gir kunden en trygghet og det sparer penger, tid og gir en bedre kjøpsopplevelse. -Det er som å være med i et dataspill – bare at vi her får et fysisk resultat til slutt!

“Digitalisering av byggeprosessene er noe vi kommer til å bruke tid og ressurser på fremover.”
– Andreas Einejord, daglig leder i Sortland Entreprenør

Selvstendig og fremoverlent prosjektleder
Prosjektlederne hos oss har en hektisk arbeidshverdag. Han eller hun er navet i prosjektet, og på de større prosjektene skal opp mot 20 interessenter håndteres (det betyr rundt 100 personer!). Det går ikke en dag uten heftig møtevirksomhet og minst 20 telefonsamtaler. – Du må like å ha mange baller i luften om du skal jobbe hos oss, men du er også med i et fagmiljø hvor vi aktivt støtter hverandre. Prosjektene spenner fra små oppdrag til større prosjekter, og prosjektlederne jobber med hele prosjekter i stedet for å kun være innom deler av dem. Faglige utfordringer og evne til å være løsningsorientert er en del av hverdagen, og de som jobber her har stor påvirkningsmulighet i forhold til egen arbeidshverdag, fortsetter Andreas.

-Vårt fokus er at “alle skal med”, og at alle er like viktige. Den med minst erfaring kan like gjerne være den som løser alt. Denne holdninga har gitt resultater – en dobling av omsetningen faktisk, og en viktig del av dette er å ikke være redd for å ta i bruk de digitale hjelpemidlene og mulighetene byggebransjen.

Vesterålen i front
Vesterålen vokser, og det skjer mye spennende her. Mange av de som kommer tilflyttende hit vet lite om regionen når de kommer – og blir skikkelig overrasket over alt som skjer. De færreste vet hvilke ressurser som finnes her, og at flere verdensledende bedrifter har sitt hovedsete her – blant annet Primex, Delitek, Andfjort og Nordlaks. Det betyr at det er mange karrieremuligheter her, også utenfor byggenæringa. I tillegg er Vesterålen en region som

Satser på grønn energi
Driver med global eksport
Et eksempel på dette er vindmølleparken som Sortland Entreprenør gjorde anleggsarbeidet på.

Hverdagslivet
Kulturlivet vokser også, og med det nye kulturhuset og all aktiviteten som skjer i forbindelse med dette, er det mye å finne på, også etter jobb. – Også naturen da, sier Andreas, og ser ut av vinduet. -Mer tilgjengelig natur skal man lete lenge etter. Her kan du få opplevelser i verdensklasse rett utenfor stuedøra. Enten du liker jakt og fiske, topptur, fjell eller hav – Vesterålen har det du trenger!

I Sortland Entreprenør har vi et ungt og sosialt miljø som finner på mye sammen, også etter arbeidstid. Blant annet har vi fotballag, vi arrangerer grilling og andre sosiale tiltak. Livet er lett når du kan få bær rett fra marka, har kompiser svinger innom med fisk de har til overs, du kan gå på rypejakt og ellers spise mat man har fanget selv.

Vil du ha et liv hvor den digitale utviklinga møter naturopplevelser i verdensklasse?
Søk på stillingen som prosjektleder i Sortland Entreprenør her (Stillingen er utgått).

Del denne nyheten

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email