Gudrun
Gudrun
Sortland Entreprenør
Sortland Entreprenør

Hils på Gudrun, vår nye prosjektleder trainee!

Gudrun Østling er nyansatt prosjektleder trainee i Sortland Entreprenør, og hadde sin første arbeidsdag etter sommerferien 2020. Hun har en bachelorgrad i Byggingeniør fra Høyskolen på Vestlandet (HVL) og har allerede brettet opp ermene og er i gang med arbeidet på Ekren omsorgsboliger for Hadsel Kommune.

Opprinnelig fra Trondheim
Gudrun er 23 år gammel og opprinnelig fra Trondhjem. Studietiden ble tilbragt i Bergen, hvor hun utdannet seg som Byggingeniør ved Høyskolen på Vestlandet. Så hvordan endte hun da opp med en jobb i Vesterålen?

– Jeg har alltid hatt sansen for Nord-Norge og nordlendinger, og har lenge hatt lyst til å flytte nordover. Søsteren min har bodd på Sortland og det var hun som tipset meg om trainee-programmet til Look North Trainee. Jeg gikk inn og sjekket nettsiden deres, leste om medlemsbedriftene og fattet interesse for Sortland Entreprenør. Jeg synes det så ut som en spennende bedrift og bestemte meg for å søke.

Hadde aldri vært på Sortland før
– På grunn av covid-19 så foregikk hele intervjuprosessen utelukkende på skype, og jeg hadde ikke satt mine ben på Sortland før helgen før jeg begynte i min nye jobb. Det var bare å hoppe i det. Men jeg liker å prøve nye ting og synes overgangen har gått helt fint.

En annen grunn til at Nord-Norge fristet er Gudruns interesse for friluft, toppturer og ski. Det er interesser det finnes gode forutsetninger for å dyrke her i Vesterålen.

– Her er jo en helt fantastisk natur, det er nok en av grunnene til at jeg trives så godt i landsdelen, sier hun.

Alltid vært interessert i husbygging
På spørsmål om hvorfor Gudrun valgte å studere Byggingeniør sier hun at hun alltid har vært veldig interessert i husbygging.

– Jeg vurderte å gå tømrer etter ungdomsskolen, men samtidig liker jeg matte og fysikk såpass godt at jeg landet på Byggingeniør. Jeg er nok litt nerdete.

Gudrun synes det er helt uproblematisk å være jente i et mannsdominert yrke og en mannsdominert bransje.

– Jeg har alltid trivdes sammen med «gutta» og jeg tror ikke det er noen ulempe å være jente i byggebransjen. Jeg tror bare det er sunt med litt forskjellige folk og et mangfold på arbeidsplassen, sier hun.

Trives veldig godt så langt
De to første arbeidsukene i Sortland Entreprenør synes Gudrun har gått fint, og hun trives veldig godt så langt. Hun synes hun er blitt godt tatt imot og er allerede i gang som prosjektleder trainee ved omsorgsboligene på Ekren sammen med prosjektleder Lars Langø, som selv kom til Sortland Entreprenør som trainee i 2016.

– Det er utrolig spennende at her skjer så mye på kontoret. Her er full fart og jeg synes det er bra at man bare blir kastet uti det, og får tillit helt fra starten.

– Også synes jeg at trainee ordningen er en helt super måte å rekruttere på. Som nyutdannet får man en kombinasjon av god opplæring og yrkesmessige utfordringer i tillegg til at man får delta i et sosialt nettverk. Det er et godt utgangspunkt å få lære av de som har vært med en stund.

Vi ønsker Gudrun hjertelig velkommen til oss, og håper hun vi trives også i fortsettelsen!

Del denne nyheten

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email