SE-jentene
SE-jentene
Sortland Entreprenør
Sortland Entreprenør

SE-jentene Frida og Randi på VOL

I dag ble det lagt ut en kjempefin artikkel om Frida Ånstad Rasmussen (24) og Randi Nystad (26) på VOL(+) i forbindelse med kvinnedagen. De har nemlig utdannet seg innenfor to av Norges mest mannsdominerte yrker, henholdsvis betongfagarbeider og tømrer, og jobber i Sortland Entreprenør.

Begge er veldig klare på at de så langt ikke har møtt på noen problemer fordi at de er kvinner.

– Vi kan gjøre akkurat det samme som mannfolkene, og når det kommer til lønn er det slik at et fagbrev eller et svennebrev er et fagbrev eller et svennebrev. Man får lønn ut fra den utdannelsen man har, så enkelt er det, sier Frida Ånstad Rasmussen.

En statistikk fra utdanning.no over likestilling i norsk arbeidsliv viser at kun én prosent av tømrerne i Norge er kvinner. Innenfor yrkene betong- og grunnarbeider er tallet enda lavere. Statistikken oppgis kun i hele prosent, og da det er under én prosent kvinner er prosentandelen i statistikken null.

Frida og Randi er fremstår som kjempefine representanter for selskapet, og vi håper artikkelen kan bidra til at flere kvinner vurderer en utdanning innen yrkesfag.

Kilde: VOL.no
Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

Del denne nyheten

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email